הפקת ריאליטי של בית הספר - גן משחקים פתוח ומוגן לבני נוער
בפוסט הקודם הסברתי שז'אנר הריאליטי משמש אותנו לתרגול ופיתוח של כללי השתתפות חדשים בדמוקרטיה שלנו. כאלו שמתאימים למציאות של עידן (עודף) המידע והרשתות החברתיות. מכאן נובעת המחשבה הפשוטה - אם ריאליטי משפיע כל כך על תפיסת המציאות שלנו, למה שלא נרתום ונאלף אותו ונהפוך אותו למשהו שמאפשר לילדים שלנו להתאמן ולתרגל באמצעותו את כל רבדי המציאות? הרי לשם כך הוא נועד מלכתחילה!
... דמיינו לעצמכם נערים בני 16 בבית הספר, במסגרת לימודי האזרחות, מפיקים מצלמים עורכים ומשדרים סדרת ריאליטי שעוסקת בהם עצמם, ובדרך שהם עושים כדי לגייס תמיכה בפעילות חברתית כלשהי. מצד אחד הם מתנסים בתהליך אזרחי חברתי - הם ממנסים לקדם רעיון, עולים איתו ללשכת ראש העיר, לכנסת, מנסים לגייס תמיכה, מנסים לענין את התקשורת, בונים קמפיין לרשתות החברתיות, לומדים איך להנע אנשים אחרים לפעולה. פוגשים מנטורים שעוזרים להם להבין מי משתמש בהם ולאיזו מטרה. מהו האינטרס המשותף. כיצד יוצרים מצבים של שיתוף פעולה. לומדים לעבוד בצוות כדי להשיג מטרה משותפת. לומדים מה מאפיין את מי שרוצה להיות בחזית ומה מאפיין את מי שרוצה למשוך בקלעים מאחור. לומדים על עצמם איפה הם רוצים ואוהבים להיות ממוקמים בדינמיקה כזאת.
כל זה בליווי צמוד של יועצות בית הספר והפסיכולוגית של בית הספר. דיאלוג עם ההורים. דיון בתופעות שוודאי יצוצו של שיימינג, בריונות, ניסיונות לא כשרים להטות את הכף. נלמד בצורה מושכלת כיצד להתמודד עם כל אלו, ונבין איך זה קשור לחיים האמיתיים שלנו. כל ילד יחווה חוויות כאלו בעתיד, אם לא חווה אותן כבר בכיתה ג'.. כאן תהיה לו ההזדמנות לעבור את הדברים ולהתאמן בהם במסגרת הכי בטוחה שבה ניתן לחוות אותם, כאשר הכל מעובד ומקבל מענה גם מהמבוגרים המלווים וגם מהחברים שלו לקבוצה.
ומהצד השני - למידה אמיתית, "על רטוב" של מיומנויות שכל אחד ואחת מאיתנו מרגישים בחסרונן בעידן המידע - שיווק ובמיוחד שיווק תוכן דיגיטלי, צילום, יח"צ, פרסום, מכירות, תכנון פרוייקטים גמיש (אג'ילי), הסברה, דוברות, עיצוב גרפי, קופירייטינג. כל ילד ימצא את מקומו ואת הכישרונות שלו בתחומים האלו וידע להמשיך להשתמש בהם הלאה.
איך זה יעבוד?
בארבעה שלבים: שלב הכנה לצילומים, שבו נכין את הנערים שיבחרו להשתתף בתוכנית להשלכות הרחבות של הפעילות: מה יקרה למי שיהיה בפרונט ומה יקרה למי שיהיה בצוות ההפקה. מהם הרווחים והסיכונים בכל אחד מהתפקידים. נדון בדרכים להתמודד עם כשלונות ועם מצבים מביכים. נסביר מה עושים כשמשהו יהיה מלחיץ או מביך ונגדיר למי בצוות צריך לפנות כשקורה משהו. שלב הצילומים עצמו. שלב זה ימשך כחודשיים. בשלב הזה ישמשו שיעורי האזרחות לפגישות עדכון בין צוותי ההפקה השונים והמורים והמנחים של א.ב חינוך אחר המלווים את התהליך. בנוסף תתבצע עבודה שוטפת של צוותי ההפקה והשחקנים בריאליטי, בליווי המנחים המקצועיים של א.ב חינוך אחר בשעות אחר הצהריים או הבוקר לפי צרכי ההפקה ואילוצי בית הספר.שלב העריכה. העורך הראשי של התוכנית מטעם א.ב חינוך אחר ישתף את התלמידים בתהליך העריכה וצוות ההפקה של התלמידים יעלה לשידור את התוצרים בערוץ היוטיוב של בית הספר. צוותי השיווק והיח"צ של התלמידים יטפלו בחשיפת התוצרים לתלמידי בית הספר האחרים ולקהל נוסף לפי החלטת בית הספר, ההורים והתלמידים.רפלקציה לאחר סיום השידור ולקראת סוף השנה יציג העורך הראשי של א.ב חינוך אחר לתלמידים שהשתתפו בפרויקט סרט תיעודי קצר שינגיש עבורם את החוויה שהם עצמם עברו במהלך הצילומים. לאחר מכן יתנהל דיון פתוח ומונחה היטב על ידי א.ב חינוך אחר, שמטרתו לעבד את החוויות ולמנף אותן להעצמה אישית של כל אחד ואחד מהמשתתפים בפרויקט.
א.ב חינוך אחר מזמינה אתכם להשפיע על פיתוח תוכנית ההתערבות החינוכית "לובי אזרחי"
בימים אלו אנחנו עובדות על פיתוח התוכנית עם אנשי חינוך מובילים, מורים, מנהלים, יועצים, מפיקים, עורכי וידאו ועוד. זו לא שאלה של "אם", אלא שאלה של מתי זה יקרה:)) כבר היום פועלות שלל תוכניות אקטיביזם קולנועי בבתי הספר. הדרך למימוש הפרוייקט שתיארתי כאן (ממש בקצרה כמובן) כאן קצרה משנדמה לכם... אנחנו בא.ב חינוך אחר נמצא את הדרך המדויקת להפעלת התוכנית הזאת בצורה בטוחה ומדויקת שתמקסם את התועלות שיוכלו הנערים והנערות להפיק ממנה. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן להשתתף ולעזור בכל דרך:
ניתן להציע הצעות לתפעול מבחינה ארגונית ומקצועית, ניתן להציע הצעות לתמיכה כספית בפרויקט
ניתן לבדוק אפשרויות לשיתוף פעולה (אנחנו תמיד בעד) או להציע הצעות בתשלום להשתתפות כעובדים בפרויקט.
אנחנו נשמח לכל משוב שלכם כאן בתגובה לפוסט, ב- ABaltedu@gmail.com, או בעמוד הפייסבוק שלנו - א.ב חינוך אחר. אנחנו מחכות לשמוע מכן,
אביבית וליאת.
Opmerkingen