top of page

עלינו

א.ב. חינוך אחר - הגיע הזמן לחבר את הנקודות

כבר שנים שאנחנו נמצאות בתוך ומחוץ למערכת החינוך הפורמלית:

- ליאת היא מהנדסת תוכנה וגם יו"ר של עמותת הורים שמנהלת מוסדות חינוך דמוקרטיים, השילוב הייחודי של הייטק עם חינוך מאפשר לה להבין לעומק אתגרים שבאים עם שינוי תפיסות ניהול לקראת ניהול רשתי ואדג'ילי, ולמתוח אל הקצה את היכולות של טכנולוגיות חינוכיות חדשות ושיטות למידה וחינוך שמבוססות על ביג דאטה.

- אביבית היא פסיכולוגית קוגניטיבית, פסיכומטריקאית ויזמת טכנולוגית וחינוכית שהייתה בלב קבלת ההחלטות גם בהשכלה הגבוהה וגם במשרד החינוך, וגם שיחקה בתפקידים שונים בבתי ספר ובמרכזי פסג"ה וגם במחקר יישומי עבור עמותות וגורמים פוליטיים שונים.

 

נפגשנו יום אחד בפייסבוק, כשאביבית פרסמה שהיא מחפשת שותפים למהלך להנגשת תקציבי בתי הספר עבור קהילת בתי הספר. ליאת בדיוק התמודדה עם בעיות תקציביות בבית הספר שלה, וכך החל מסע משותף ומרתק בין טכנולוגיה לחינוך ליזמות. 

שנים שאנחנו פועלות ללא לאות בתוך המערכת כדי להגמיש, לרכך, לחדש, לשלב רעיונות חדשים במוכר ובמבוסס. לא שזה לא עובד, אבל התנאים בשלו לשינויים מערכתיים, ודווקא כאלו שמגיעים מחוצה למערכת. לכן הקמנו את א.ב. חינוך אחר. 

פדגוגיה מוניציפלית: נגישות, התאמה לצרכים וקיימות

בשנים האחרונות משרד החינוך נמצא במגמה של ביזור הכוח לקבל החלטות חינוכיות וגם של תקציבים. הכוח עובר אל הרשות המקומית. לאחר עשרות שנים של שלטון ריכוזי ללא עוררין במבנים הארגוניים והחינוכיים של המערכת, נוצר מקום רב מאוד לשינוי וגמישות גדולה. היום נמצאות המערכות המוניציפליות ברוב הרשויות בבלבול נוכח החופש החדש שניתן להן, משום שבאופן מסורתי תפקידן היה לדאוג לתנאים הפיזיים של מוסדות החינוך, ולכל היותר לחשוב על מנהלי מוסדות החינוך כעל נציגיהם אל מול התושבים. כעת ניתן חופש פדגוגי רב מאי פעם וניתן למנף אותו לכדי אמירה מוניציפלית ברורה שנותנת מענה ייחודי לצרכים של תושבי הרשות והאתגרים הייחודיים לה. אפשר לתת לתושבים את "החינוך האחר" שהם משתוקקים לו. עם הידע הייחודי שלנו בתהליכי שקיפות ותקשורת עם הציבור, בשילוב הידע הטכנולוגי וההיכרות המעמיקה עם השטח החינוכי, נוכל להנחות אתכם ליצירת מערכת חינוכית מוניציפלית ייחודית, מותאמת לצרכי התושבים ובת קיימא.

הכשרת צוותים חינוכיים

ההיכרות המעמיקה שלנו עם תהליכי פיתוח מקצועי של מורים והשתלמויות בית ספריות מאפשרות לנו להטמיע שיטות וכלים חדשניים באמצעים שמותאמים למערכת ולא דורשים ממנה מאמצים בלתי סבירים. קראו על מערך ההשתלמויות שלנו ו"הסילבוס המקשיב" שמאפשר לנו לעבוד עם כל מוסד בקצב לו ובצורה שמתאימה לו.

למה חינוך אחר?

כי זה מה שכולם אומרים כשמבקשים מהם להסביר מה הם רוצים עבור הילדים שלהם. "אחר". אבל מה זה אחר? אנחנו שואלות. וכאן מיד קורס המגדל. הסלידה מהקיים גדולה, והורים מוכנים ללמוד, לשלם, לנסוע, להתרוצץ במרדף אחרי חזיון התעתועים של "האחר". אבל הקושי האמיתי הוא להגדיר מהו הדבר שאותו רוצים. 

כשאנחנו מבררות לעומק את הסוגיה עם ההורים, בדרך כלל מתברר שהילד שלהם לא מקבל את מה שהוא זקוק לו בבית הספר שלו או בגן שלו. אבל אנחנו יודעות היטב שכל "הדברים האחרים" קיימים גם קיימים במערכת החינוך. לפעמים אפילו קיימים באותו מוסד חינוכי שבו ההורה והילד לא מקבלים מענה (לתחושתם המוצדקת יותר או פחות). 

הבנו שההורים זקוקים להדרכה בנבכי המערכת. מקום שבו יוכלו לקבל מסגרת ברורה של דרכי פעולה. הסברים לגבי התפקידים של השחקנים במערכת ומה הם יכולים לתרום לילד הפרטי שלהם. כיצד לפנות אליהם ומה לבקש מהם.

bottom of page